Over

Onderwijsgemeenschap Venlo en Omstreken en de gemeente Venlo slaan in het Young Professional Plan de handen inéén. Door eindexamenkandidaten van het Blariacumcollege, College Den Hulster en het Valuascollege de mogelijkheid te bieden om hun profielwerkstuk te schrijven ten behoeve  van de gemeente Venlo streven beide organisaties er naar om het profielwerkstuk relevanter en waardevoller te maken.

De leerlingen krijgen de mogelijkheid een relevant onderzoek uit te voeren in een dynamische praktijkomgeving en krijgen daarbij extra begeleiding vanuit de gemeente Venlo via een persoonlijke praktijkbegeleider en (vrijwillige) workshops. Ze maken kennis met het werken bij de overheid en de uitdagingen van Venlo.

De gemeente Venlo krijgt via de onderzoeken niet alleen een zinvol advies maar vooral ook een jeugdige visie op beleidsthema’s. De gemeente omarmt de jeugdige betrokkenheid en biedt de jongeren op deze manier een podium om hun maatschappelijke betrokkenheid bij Venlo te tonen. Daarnaast maken jongeren en de gemeente Venlo op deze manier op een laagdrempelige wijze kennis met elkaar.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s