Daan de Brouwer, Britt Heijnsdijk en Simone Görtz winnen Young Talent Award

Daan de Brouwer, Britt Heijnsdijk en Simone Görtz zijn de eerste winnaars van de Young Talent Award. De drie beste profielwerkstukken van de HAVO en de drie beste profielwerkstukken van het VWO waren genomineerd. Na een inhoudelijke beoordeling van de profielwerkstukken  door een vakjury en een beoordeling door de jury alsook het publiek tijdens de finaleavon kwamen de onderzoeken van Daan, Britt en Simone als winnaars naar voren.

Daan de Brouwer en Britt Heijnsdijk van het Valuascollege wonnen de Young Talent Award voor de HAVO met hun onderzoek naar ‘de invloed van de Nederlandse taal op de Afrikaanse’. Simone Görtz van het Blariacumcollege won de Young Talent Award voor het VWO met haar onderzoek naar ‘groen water’, is het mogelijk de gehele drinkwaterzuiveringsinstallatie in Nederland alleen op algen te laten draaien’?

De winnaars kregen uit handen van Peter Badoux, juryvoorzitter de Young Talent Award uitgereikt. Hij roemde de finalisten voor hun innovatie; vastberadenheid en hoogstaande kwaliteit van het onderzoek. Daarnaast kregen ze uit handen van Chiel van Rijn een waardecheque van 250 euro van de Mediamarkt. De directeur van de Mediamarkt benadrukte hoe het belangrijk het is dat jong talent voor deze regio behouden blijft en terug blijft komen naar Venlo, ook al gaan ze in de andere stad studeren.

De Winnaar mag zich een jaar lang Young Talent van de gemeente Venlo noemen.

Andere onderzoeken van de finalisten gingen onder andere over het verdwijnen van het dialect in Venlo; het vertrouwen van de Venlonaar in de lokale politiek; een onderzoek naar de ideale raket en hoeveel milligram ibuprofen er nu daadwerkelijk in één pil ibuprofen zit.